Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Πολιτική VS Κολλημένα μυαλά

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν ασχολούμε και πολύ με πολιτική. Και αυτό όχι γιατί δεν με ενδιαφέρει, αλλά γιατί κατά την άποψη μου στην Ελλάδα η μόνη πολιτική που υπάρχει είναι η πολιτική του άρπαξε ότι βρεις πριν στο αρπάξει άλλος. Λοιπόν, λίγο καιρό πριν διάβασα στο blog μιας τοπικής εφημερίδας της πόλης μου, μια απόφαση του δημάρχου την οποία έκρινα σωστή και ήθελα να το σχολιάσω.

Για να γίνει κατανοητό το τι ακριβώς σχολίασα: Εδώ και 15 χρόνια στο κεντρικότερο σημείο της πόλης υπάρχει ένα κτήριο φάντασμα το οποίο έχει αφεθεί στη μοίρα του λόγω του ότι δεν μπορεί να ενταχθεί σε κάνενα πρόγραμμα χρημματοδότησης αν δεν κάνω λάθος. Δεν θα πω γιατί τελειώσαν τα λευτά, ούτε γιατί έμεινε έτσι. Εξάλλου ότι ακούγεται είναι φήμες. Άλλες σωστές, άλλες όχι. Αποφασίστηκε λοιπόν να δωθεί ένα μέρος του κτηρίου σε επιχειρήματια ώστε να γίνει καφέ. Δεν θα κρίνω ούτε το με πια κριτήρια επιλέχτηκε το ποιος θα το πάρει ούτε κάτι άλλο. Έκρινα την απόφαση την οποία θεώρησα σωστή.

Λόγω του ότι έγραψα ότι δεν μένω εκεί η απάντηση άλλου σχολιαστή ήταν "Μάθαν ότι γαμ... πλακώσανε και οι ξένοι" και άλλη μια λίγο πιο ώριμη. Και σκευτομαι σαν 25αρης που τελειώνει το πανεπηστήμιο, αυτή είναι η αντιπολίτευση που κάνουν οι "μεγάλοι"? Πως να πάει η χώρα μετά μπροστά? Σημασία έχει όταν κάνεις αντιπολίτευση να υπάρχει νόημα. Όχι να λες κάτι μόνο για να πεις. Κατά πάσα πιθανότητα με αυτόν που με σχολίασε έχουμε τις ίδιες πολιτικές προτιμήσεις. Σε μια πόλη διαλέγεις αυτόν που θα κάνει το καλύτερο, όχι αυτόν που σου λέει το κόμμα...Αυτά...Σόρυ που σας έπρηξα και υπόσχομαι να μην ξανασχοληθώ εδώ με πολιτική...Εκτός αν με προκαλέσουν πάλι...

4 σχόλια:

linaki είπε...

nemesi kai polu swsta ta les edw kai ta teleytaia xronia para egine to kako... aytoi pou einai sthn megalh 8esh kai exoun thn eksoysia den toys endiaferei o kosmakis alla pws 8a fane pio polla... tazoun kai lene pragmata poy pote den kanoun para mono ayksiseis blepei o kosmakis.... ayto eixa na pw

Ανώνυμος είπε...

Μια κουβέντα μόνο. Πολιτική δεν είναι τα κόμματα. Αυτά το μόνο που κάνουν είναι να την εκφυλίζουν, όπως και κάθε αξία που έχουν αφήσει όρθια.

NEMESIS είπε...

Και ειδικά όσον αφορά τοπική αυτοδιοίκηση!

Ανώνυμος είπε...

re sy nemesis den mporw na katalabw ena pragma ston ellhna o opoios enw blepei kalws h kakws allos ligotero,allos perisotero,allos katholou thn paroysa katastash kai enw synexizei olh thn wra kai paraponietai kai poly kala kanei, psifizei to idio akribws koma kai tha synexizei na to psifizei!!! mia erotisi, ayto legetai mazoxismos h o kosmos mas stamathse na exei anysyxies,na exei drasthrio nou,anoixta matia kai exei ginei toso apathis,toso aboulos me tosa pou ton talaiporoune kai exei symbibastei me thn olh katastash perimenontas ton apo mhxanhs theo na allaksi thn katastash?

GreekBloggers.com SYNC BLOGS